tirsdag den 25. juni 2013

Opskrift: Forbrændende chili-nudelsuppe

Jeg lovede jo i går, at jeg ville lægge en opskrift op på bloggen til jer, der har lyst til at smage denne fantastiske og ret stærke nuddelret.

Ingredienser (2 pers.):
  • 1 spsk olivenolie.
  • 1 fed hvidløg hakket i småstykker.
  • 1 spsk karry.
  • 2 spsk rød karrypasta.
  • 1 løg skåret i halvstore stykker.
  • 1 hel porre, skåret i ringe.
  • 250 gr kyllingebryster skåret i lange halvtynde skiver.
  • 1 rød peberfrugt.
  • ½ squash skåret i tynde skiver.
  • 1 helt broccoli skåret i halvstore stykker.
  • 1 dåse kokosmælk fortyndet med 2dl vand.
  • 2 store håndfulde ægnudler
  • Salt og peber efter smag.
Udstyr:
  • Pande eller Wokgryde (jeg foretrækker wok'en)
  • Gryde til kogning af nudler.
Procedure:
Start med at svitse løg, hvidløg, karry, porrer i olivenolien og tilsæt kyllingestykkerne når løgene er bløde.
  • Tip: Det er vigtigt at røre godt rundt her, da det nemt brænder på.
Når kyllingestykkerne har den rigtige farve dvs gylden/beige/blege (næsten alt andet end lyserød), tilsættes karrypastaen. Rør lidt rundt.
  • Tip: Husk at tænde for udsugningen, da karrypasta har en stærk røg, som kan mærkes i halsen, næsen og øjnene.
  • Tip: Sæt nudlerne til at koge på dette tidspunkt (der står næsten altid en vejledning på nudelposen, ellers dækker du bare nudlerne i gryden med vand og tilsætter 1 tsk salt. Når nudlerne koger og er blevet bløde, hældes vandet fra og de er færdige.)
Tilsæt herefter alle de resterende grøntsager, når det hele koger tilsættes kokosmælken, rør rundt og lad det koge til det får en lidt tykkere konsistens.
Når det har fået den rigtige konsistens (hvilket er smag og behag), tilsættes nudlerne.
Bland nudlerne rundt i wokretten, og server med lidt soya og frisk ingefær.
  • Tip: En kold øl er lige i skabet til denne ret (trods det at det ikke er så sundt, men what the heck). Bliver retten for stærk er et glas mælk lindrende.
    Øllen med smag som en sød hvidvin. Den har en særegen smag, men passer ret godt til en stærk wokret. Øllens sødme opvejer det stærke med det søde og det passer godt sammen med det salte i soyasovsen. Det er ikke en øl man bare drikker som en pilsner, smagen er speciel og noget man lige skal vænne sig til.
  • Tip: Man kan sagtens tilsætte andre grøntsager og andet kød til denne ret, og andre slags nudler, det er smag og behag. Prøv dig frem :)
Jeg vil ikke selv tage æren for denne ret, da det var min kæreste der lavede den. Det smagte virkelig godt, og derfor skal I ikke gå glip af en så lækker og nem ret. Pøj pøj og velbekomme.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar